25 september 2017

Sigma Air Pure

Sigma Air Pure

25 september 2017

Wist u dat binnenlucht tot wel 10 keer meer vervuild is dan buitenlucht? En dat we steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen? Daarom is er Sigma Air Pure. Dé supermatte biobased muurverf die de binnenlucht zuivert.

Sigma Air Pure 

◾Zuivert 70% van de formaldehyde uit de binnenlucht.
◾Is 45% biobased.
◾Supermat eindresultaat.
◾Gemakkelijk verwerkbaar.
◾DUBOkeur® gecertificeerd.
 
Wat is formaldehyde
Lucht die we in onze woningen inademen kan vervuild zijn door een aantal gevaarlijke vluchtige organische stoffen (VOS) die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Formaldehyde behoort tot deze stoffen en is, in verhoogde concentratie, een van de meest schadelijke stoffen in de binnenlucht. Dit onzichtbaar gas kan een sterke, onaangename en prikkelende geur afgeven. De belangrijkste uitstootbronnen van formaldehyde zijn spaan- en vezelplaten, meubilair, tapijt, lijm en interieurstoffen.


Air purifying technologie
Sigma Air Pure is een innovatieve biobased muurverf met een luchtzuiverende werking. De verf laat zich makkelijk verwerken en geeft een supermat eindresultaat. Naast dit esthetische effect draagt Sigma Air Pure bij aan een beter binnenklimaat. De verf haalt namelijk tot 70% van de schadelijke formaldehyde uit de binnenlucht en levert daarmee een positieve bijdrage aan de woon- en leefomgeving van bewoners.

Formaldehyde is, in een verhoogde concentratie, één van de meest schadelijke vluchtige organische stoffen in de binnenlucht. De Air Purifying Technology van Sigma filtert de formaldehyde-moleculen uit de binnenlucht en neutraliseert ze.