10 september 2018

Caparol IndekoGeo

Caparol IndekoGeo

10 september 2018


 

Caparol kondigt het afscheid van aardolie aan

Met IndekoGeo introduceert Caparol de eerste binnenmuurverf van topkwaliteit met een 100% biobased bindmiddel. De nieuwe verf heeft alle superieure eigenschappen van Indeko-plus, maar is geproduceerd met herwinbare grondstoffen, dus zonder aardolie.

Bij de productie van het bindmiddel voor muurverven was aardolie tot voor kort een essentieel onderdeel. Met IndekoGeo is Caparol er als eerste in geslaagd een binnenmuurverf van de hoogste kwaliteitscategorie te produceren waarin het bindmiddel 100% biobased is. Iedere emmer van 12,5 liter IndekoGeo betekent een besparing van 3 liter aardolie ten opzichte van dezelfde hoeveelheid traditioneel geproduceerde muurverf. Zelfs over de verpakking is grondig nagedacht; die is gemaakt met gerecycled materiaal.

De campagne die voor de introductie van IndekoGeo is ontwikkeld, laat op een opvallende manier de relatie tussen verf en aardolie zien. Marketingmanager Katrin Summ: “De meeste schilders vragen nog niet actief om verf zonder aardolie, maar een goed verhaal kan dat veranderen. Wij vertellen dat verhaal en de schilder maakt zelf een keus. Schilders, architecten, opdrachtgevers en adviseurs die wél bewust op zoek zijn naar duurzame producten hebben er nu een verantwoord product bij, waarmee ze niet hoeven in te leveren op kwaliteit.”

Katrin Summ benadrukt dat IndekoGeo en Indeko-plus naast elkaar blijven bestaan: “Met IndekoGeo bieden wij een alternatief met dezelfde eigenschappen, maar gemaakt met een bindmiddel zónder fossiele grondstoffen.” Net zoals Indeko-plus is IndekoGeo een muurverf van topkwaliteit met een superieure dekking (klasse 1), een schrobvast oppervlak (natte slijtage klasse 1) en bovendien conserveermiddelvrij. IndekoGeo is in alle kleuren op kleur te brengen en is verkrijgbaar bij Claasen Coatings.