12 mei 2017

Caparol breidt succesvolle CapaWood productlijn uit

Caparol breidt succesvolle CapaWood productlijn uit

12 mei 2017

Caparol introduceerde twee jaar geleden CapaWood Carat, een houtverf voor houten gevels. Het succesvolle CapaWood-product krijgt nu gezelschap van een tweede onverzettelijke houtverf uit Scandinavië; CapaWood Intact. Beide producten zijn speciaal ontwikkeld om houten gevels langdurig te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. De nieuwe houtverf heeft een bijzonder glans- en kleurbehoud en dankzij de elasticiteit van de verflaag kan het de werking van het hout jarenlang blijven volgen.

Extreme omstandigheden
Houten gevels, schuren en schuttingen hebben in Nederland te maken met pittige weersomstandigheden. Naast regen, winterse neerslag en wind laat ook de zon zich in ons land regelmatig zien. Het is dan ook niet eenvoudig om grote houten oppervlakken langdurig te beschermen en mooi te houden. Met die uitdaging in het hoofd keek Caparol in 2015 naar Scandinavië, waar de omstandigheden voor hout in de buitenlucht zo mogelijk nóg zwaarder zijn. Het resultaat was CapaWood Carat. De houtverf, ontwikkeld in het hoge noorden, bevat een olie die diep in het hout dringt en daardoor een krachtige en langdurige bescherming tegen inwerking van vocht biedt. Daardoor is CapaWood Carat zeer geschikt voor toepassing in een schaduwrijke of bosrijke omgeving. Dankzij de bovengemiddelde drogelaagdikte biedt CapaWood Carat een uitstekende dekking, ook op de kanten van het hout. Op onbehandeld hout kun je volstaan met twee lagen CapaWood Carat.



CapaWood Intact
CapaWood Intact, de nieuwe houtverf die Caparol nu in de CapaWood productlijn introduceert náást CapaWood Carat, onderscheidt zich met name door het bindmiddel. Bij CapaWood Intact is dat een zuivere acrylaat die ervoor zorgt dat glans en kleur jarenlang behouden blijven en dat de verflaag elastisch blijft zodat het de werking van het hout goed kan volgen. En dankzij het Caparol Clean Concept blijft het oppervlak langer schoon; dit effect is vooral goed zichtbaar bij lichte kleuren en in omgevingen met veel atmosferische vervuiling. Eén laag CapaWood Intact Primer plus één laag CapaWood Intact is voldoende voor een jarenlange bescherming van het houtwerk.

Zelfreinigend
CapaWood Carat en CapaWood Intact zijn waterverdunbaar. Beide houtverven zijn zelfreinigend, waterdampdoorlatend en reukarm. De CapaWood-houtverven laten zich makkelijk verwerken en spatten niet.