17 april 2017

Nieuwe kwaliteit AmphiSilan en ThermoSan

Nieuwe kwaliteit AmphiSilan en ThermoSan

17 april 2017

 

Dankzij de toepassing van Nano-Quartz technologie bieden AmphiSilan en ThermoSan al jaren de oplossing voor gevels die lang mooi, schoon en beschermd moeten blijven. De specialisten van Caparol zijn er in geslaagd om deze technologie nog verder te verbeteren waardoor de kans op vervuiling door algen en schimmels nog kleiner is geworden! Het nieuwe Caparol Clean Concept zorgt ervoor dat regenwater of dauw in zeer kleine druppeltjes verdeeld wordt over het oppervlak. Dit resulteert in zeer snelle droging van het oppervlak, waardoor algen en schimmels er geen vat op krijgen. De nieuwe kwaliteit is te herkennen aan de sticker ‘Nieuwe kwaliteit’ op de verpakking. Tevens introduceert Caparol voor het nieuwe Caparol Clean Concept ook een nieuw logo op de verpakking.

Duurzaam: de combinatie van anorganische silicadeeltjes met dispersie polymeren zorgt voor een harde maar toch flexibele verflaag die langdurige bescherming van de ondergrond biedt.

Schoon: optimale droging van het oppervlak omdat vocht zeer fijn verdeeld wordt en niet door de verflaag geabsorbeerd wordt, de verflaag is capillair hydrofoob. Vuildeeltjes hechten daardoor minder snel aan de verf, met als resultaat dat ook vanuit esthetisch oogpunt de gevel langdurig beschermd wordt en schoon blijft.

Kleurstabiel: gebruik van uitsluitend zeer kleurechte anorganische pigmenten in combinatie met kleuren uit de Caparol Fassade A1 waaier, zorgt voor de hoogste kleurstabiliteit.

Toepassing:
AmphiSilan en ThermoSan Beide producten zijn zeer open voor waterdamp terwijl ze een zeer lage (regen)wateropname hebben. Ze hebben het extreem matte uiterlijk van een minerale verflaag. Daardoor zijn AmphiSilan als ThermoSan beide zeer goed toepasbaar op pleisterwerk en baksteen in zowel nieuwbouw, renovatie als monumentenzorg.
Daarnaast is ThermoSan speciaal bestemd voor de afwerking van nageïsoleerde gevels oftewel thermische gevelisolatie. Nageïsoleerde gevels zijn vaak afgewerkt met ruwe sierpleisters die gevoelig zijn voor vervuiling en aangroei. Doordat ThermoSan is uitgerust met speciale filmconserveringsmiddelen is het minder gevoelig voor aantasting van de verflaag door algaangroei.