01 juni 2017

De nieuwe RS TOWER 5-S: Snel, slim, veilig…

De nieuwe RS TOWER 5-S: Snel, slim, veilig…

01 juni 2017


De RS TOWER 5-S rolsteiger van Altrex is compleet voorzien van Safe-Quick® 2 frames en bevat geen traditionele diagonaalschoren meer. De nieuwe steiger voldoet hiermee aan de nieuwe opbouwmethode. Bovendien heb je een stuk minder onderdelen dan in een traditionele steiger. En dat scheelt aanzienlijk in op- en afbouwtijd.

Met de nieuwe, smallere klauwen is het mogelijk om meerdere steigers aan elkaar te bevestigen zonder dat er hoogteverschil ontstaat tussen platformen. Dat is praktisch en veilig. De RS TOWER 5-S verrast vooral ook in gebruiksgemak. De frames zijn makkelijker stapelbaar. Dat versnelt de op- en afbouw van de steiger en het systeem neemt minder ruimte in bij transport.

Wijziging opbouwmethode steigers
Onlangs is het nieuwe A-blad Rolsteigers verschenen met een belangrijke wijziging in de manier waarop rolsteigers opgebouwd moeten worden. Vanaf 1 januari 2018 is het namelijk verplicht om altijd rondom een leuning te hebben bij betreding van een platform in een rolsteiger. Dit geldt dus ook voor het opbouwen van de rolsteiger.

Verminderen ongelukken
Eén van de belangrijke doelstellingen van deze maatregel in het verminderen van het aantal ongelukken met rolsteigers. Uit de jaarlijks inspecties bleek dat leuningen van rolsteigers vaak ontbreken of slechts deel worden gebruikt. De kans op ongevallen is hierdoor aanzienlijk groter.
 


Demodagen bij Claasen Coatings
Wilt u meer informatie over de nieuwe RS Tower 5-s van Altrex of wilt u een demonstratie zien? Kom dan langs op één van onze demodagen in onze vestigingen. Hieronder kunt u zien wanneer deze zijn:
 

 

7 juni 2017 Claasen Coatings Naaldwijk 7.00 - 11.00 uur
14 juni 2017 Claasen Coatings Den Haag 7.00 - 11.00 uur
21 juni 2017 Claasen Coatings Zoetermeer 7.00 - 11.00 uur