06 december 2016

Vloeren coaten bij lage temperaturen

Vloeren coaten bij lage temperaturen

06 december 2016

 

Waar het voor de meeste typen vloercoatings moeilijk wordt om bij lage buitentemperaturen nog te worden toegepast, is dit met de Sigmafloor Rapidcoat 2K Gloss wel mogelijk. Deze vochtverhardende 2K coating droogt en hard nog volledig uit bij lage temperaturen tot 0°C en een relatieve luchtvochtigheid van 90%.

Het coaten en overcoaten van vloeren is een tijdrovende werkzaamheid met vaak veel overlast voor bewoners of gebruikers. Met Sigmafloor Rapidcoat 2K Gloss wordt deze overlast geminimaliseerd door de snelle droging en beloopbaarheid.

Het onderhoud schilderwerk aan galerijvloeren, trappenhuisvloeren, bergingsgangen en middelzwaar belaste bedrijfsvloeren zorgt tijdens de applicatie en vooral gedurende de droogtijd van het coatingsysteem voor overlast bij bewoners en gebruikers.

Door de applicateur dienen de werkzaamheden zo gepland te worden dat bereikbaarheid te allen tijde gegarandeerd blijft. Indien de tijdsduur van de overlast tot een minimum beperkt kan worden zijn alle partijen hierbij gebaat.

 

Met Sigmafloor Rapidcoat 2K Gloss wordt nu de oplossing geboden.

Sigmafloor Rapidcoat 2K Gloss is een glanzende, sneldrogende, oplosmiddelarme, tweecomponenten vloercoating, voor binnen,- en buitentoepassing, op basis van polyurethanen. Heeft een geringe geurbelasting, een snelle droging, is slijtvast, niet vergelend en is goed reinigbaar.
Is verwerkbaar van 0 tot 30°C.

Toepasbaar op bestaande, intacte coatinglagen op basis van epoxy en polyurethaan, onbehandeld beton e.d. De afwerking kan op diverse manieren anti-slip gemaakt worden. Een meerkleurenafwerking d.m.v. instrooien van colorchips behoort ook tot de mogelijkheden.

Sigmafloor Rapidcoat 2K Gloss is zowel geschikt voor rolapplicatie als spaanapplicatie en heeft een verwerkingstijd van 20 minuten. 

Voorbeeld droogtijd bij 5° C en 90% R.V.

Kleefvrij : 45 minuten
Beloopbaar : 2 uur
Overschildertijd minimaal* : 2 uur
Overschildertijd maximaal** : 7 dagen
Volledig uitgehard : 1 dag

De verftechnische buitendienstmedewerkers van Claasen Coatings kunnen u op het object volledig adviseren in systeemgebruik en applicatie.

* Is de minimum tijd waarna overgeschilderd kan worden met Sigmafloor Rapidcoat 2K Gloss.
** Is de tijd waarbinnen overgeschilderd kan worden met Sigmafloor Rapidcoat 2K Gloss zonder te schuren.