19 april 2017

Reinigen van (buiten)schilderwerk

Reinigen van (buiten)schilderwerk

19 april 2017

Voor het verwijderen van verontreinigingen op diverse ondergronden worden zowel zure als alkalische reinigingsmiddelen ingezet. Zure reinigingsmiddelen worden ingezet om bijvoorbeeld kalk en roest te verwijderen. Alkalische reinigingsmiddelen verwijderen voornamelijk vetten en atmosferische verontreinigingen. Hoe sterker alkalisch (hogere pH-waarde), hoe krachtiger de werking is. Alkalische middelen zijn, vanuit de scheikunde bekeken, de tegenhangers van zuren.

In onze verfbranche worden we in de dagelijkse praktijk veelal geconfronteerd met vervuiling die gebaseerd is op vetaanslag en vervuiling vanuit de atmosfeer. Denk hierbij aan huidvetten, roetdeeltjes en andere chemische verontreinigingen. Het gebruik van een zuur reinigingsmiddel heeft geen effect, dus dient een alkalisch reinigingsmiddel gebruikt te worden.

 
     

Viamond 7040 KL is een dergelijke alkalische reiniger en kan de probleemoplosser zijn voor het verwijderen van diverse verontreinigingen zoals o.a.: diverse drankvlekken; plantaardige olie; motorolie; hydraulische olie; afgewerkte olie; wax (parafine); Curing Compound; ontkistings- en bekistingsolie; dierlijke-en huid vetten; mayonaise, eiwitten; nicotine; weersvervuiling; verkeersvervuiling; alg en mos; schimmels; uitwerpselen van vogels; bandensporen; roet (brand/kaars)
 

In een mengverhouding van 1 : 5 met water, tot onverdund gebruik bij zeer sterke verontreiniging. Op gladde oppervlakken als metaal, natuursteen, tegels, kunststof en verouderde alkydharsverf, is Viamond 7040 KL uitstekend geschikt als ontvetter waarbij de mengverhouding met water 1 : 10 is.

Viamond 7040 KL levert zijn speciale prestaties door de breedte van het toepassingsgebied en zijn effectiviteit. Het maakt het vuil diep in het materiaal los en ook bij vastzittende lagen olie, vet, nicotine en eiwitten zal het vuil zonder meer doordrongen worden. Bij het verwijderen van alg en mos worden tevens de sporen gedood, waardoor nieuwe aangroei langer uitblijft. Na het gebruik van Viamond 7040 KL dient de ondergrond zorgvuldig schoongespoeld te worden met water.

 Bijzonderheden:

 

  • Zeer geschikt voor ontvetten en voorbehandelen i.v.m. schilderwerkzaamheden;
  • Voor zowel handmatig als machinaal gebruik;
  • Bevat geen oplosmiddelen en ammonia.
De gebruikte oppervlakteactieve stoffen in dit product zijn volledig biologisch afbreekbaar.