12 oktober 2017

Beitsen en oliën

Beitsen en oliën

12 oktober 2017

Binnen de meubel- en interieurbouwbranche bestaat een duidelijke behoefte aan een productlijn met onder andere beitsen en oliën die een combinatie biedt van unieke kleuren, flexibiliteit plus de juiste bescherming zoals krasvastheid en vochtbestendigheid.

Met de nieuwe Aplexol lijn komt Anker Stuy aan deze wens tegemoet. Deze bevat namelijk een compleet aanbod van duurzame oliën, waxen en effectbeitsen. Hiermee bieden ze unieke afwerkingen en kleuren aan, die eenvoudig aan te brengen zijn.

Hotel Lauswolt en trappenspecialist VIOS hebben de eerste projecten met deze lijn inmiddels uitgevoerd en de resultaten zijn uiterst positief.  Hotel Lauswolt, dat onder de hotelketen Bilderberg valt, is een stijlvolle en luxueuze locatie in het noorden van het land. De eerste kennismaking met de Aplexol producten beviel uitstekend. In het horecagedeelte van het hotel ligt een prachtige eiken vloer die echter veel belast wordt.

Deze vloer werd eerst behandeld met een watergedragen kleurbeits. Om mechanische bestendigheid en slijtvastheid te verzekeren, is deze vervolgens blank afgewerkt met een drietal lagen Aplexol Aqua Finish Semi Gloss, waarbij in de laatste laag de Aplexol Aqua Multi Hardener is toegevoegd. Hierdoor is de slijtvastheid nog hoger dan de standaard. Bovendien is de chemicaliënbestendigheid beter gewaarborgd."

Ook bij trappenfabrikant VIOS klinken vooral positieve geluiden.

VIOS koos onder andere voor Aplexol Hardwax. "Anker Stuy nodigde ons uit en vroeg om materialen mee te nemen t.b.v. testen. Vervolgens is e.e.a. toegepast en getest en maakten ze ons duidelijk hoe wij deze wax het beste konden verwerken. Er zijn diverse voordelen. Bij watergedragen lakken zijn krassen moeilijker te herstellen, dus lastig. Deze Hardwax houdt de kleur en houtstructuur beter vast. Bovendien oogt het resultaat gewoon veel mooier. Met het Multi Maintenance Onderhoudsmiddel is een trap weer gemakkelijk op te frissen na een periode van gebruik. Zo kun je o.a. trappen voor een langer tijdsbestek mooi houden.

Daarnaast is de verwerking vrij eenvoudig. Bij vergelijkbare producten is het lastiger om bijvoorbeeld een trap in de olie te zetten. Een goede verwerking moet veilig en prettig zijn en dat is hier absoluut het geval.

Claasen Coatings heeft deze producten inmiddels op voorraad genomen en kunnen op elk gewenste kleur gemaakt worden. De Aplexol lijn omvat o.a. diverse effectbeitsen, oliën, hardwax en watergedragen lakken in één- en tweecomponenten uitvoering